HTML

Magyar Cég Doktor

A Magyar Cég Doktor olyan cégeknek, vállalkozásoknak segít, akik fejlődni szeretnének, vagy épp bajban vannak.

Címkék

alkotás (1) állami (1) államosítás (1) ár (1) árbevétel (2) áru (4) átalakulás (1) átlagos (1) attitude (1) baj (2) bátorság (1) biztonság (1) börtön (1) brand (2) brandépítés (2) büszke (1) büszkeség (1) cba (1) cég (49) cégalapítás (1) cégdoktor (2) cégek (2) céggyógyítás (1) cégvezető (8) csőd (4) csoda (1) divat (1) dohánykereskedelem (1) doktor (5) döntés (1) döntések (1) drogéria (1) eladás (1) eladhatatlan (1) eladható (1) ellenség (1) ellentétek (1) énektanár (1) energia (1) energiaital (1) építőipar (1) értékesítés (7) értékesítő (2) fehér (1) fekete (1) feltaláló (1) fizetés (1) fizetett (1) fogászat (1) fogászati (1) fogorvos (1) fogtechnika (1) forgalmazó (1) forrás (1) furcsaság (1) gaga (1) gagyi (1) gazdaság (2) gazdasági (1) geotermikus (1) gyógyszertár (1) hipermarket (1) hírlevél (1) hiú (1) hiúság (1) hozzáállás (1) ismerős (1) kapcsolat (2) kapcsolatépítés (1) kapcsolati (2) kellemetlen (1) kém (1) kínos (1) klíma (1) kollégák (1) kör (1) közös (1) kreatív (1) kudarc (2) különleges (1) lady (1) lakat (1) látszat (1) lázadás (1) lottó (1) magyar (4) márka (3) márkanév (1) marketing (4) megtévesztés (1) multi (1) munka (2) munkaadó (1) munkahely (1) munkatársak (1) munkavállaló (1) (1) női (1) önbecsülés (1) önbizalom (1) öröm (1) ostoba (1) ösztön (1) ötlet (1) pályázat (1) pánik (1) pánikroham (1) pénz (1) piac (3) pocsolya (1) probléma (1) problémák (1) rab (1) reklám (1) remény (1) robot (1) ruha (1) ruhagyár (1) ruhakereskedelem (1) ruhaüzlet (1) salesm (1) segítség (7) siker (3) sikerágazat (1) sikerélmény (1) sikeres (1) stratégia (4) superman (1) szabadság (1) szerencse (2) szolgáltatás (1) takáts (1) találmány (1) tamás (1) tanács (1) tanmese (1) tehetség (1) termék (7) termékkritikus (2) terv (3) tőke (2) trafik (1) tulajdonos (1) turizmus (1) tűzoltás (1) újév (1) üzlet (6) üzleti (2) vállalkozás (5) vállalkozó (4) válság (13) válságkezelés (1) váltás (1) változás (4) változtatás (2) vandál (1) vezető (2) zár (1) zárva (1) zöld (1) Címkefelhő

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Ismersz vandál céget, cégeket? Szerintem igen! Én azokat a cégeket tartom vandálnak, akik akarattal rombolják mások üzletét. Sajnos sok ilyen van, és ez senkinek sem jó, senki nem jár jól. Még maga a vandál sem, így érthetetlen, hogy miért tesz tönkre másokat. Gyakran azt érzem, hogy eleinte az ostobaság és a kapzsiság vezérli, később pedig a kudarc kompenzálására: "dögöljön a szomszéd tehene is"! (kép)

Egyik ügyfelem, egy klímás cég. Nem is volt semmi problémája, azon kívül, hogy télen nem volt munkájuk. Nyáron tombol a meleg, mindenkinek azonnal klímára és klímaszerelőre van szüksége. A megrendelő kiválasztotta, hogy melyik klímát szeretné megvásárolni, a klímás cég a klíma nagykerben megvásárolta. Mivel a gyártók, hogy ez ne okozzon problémát, az áraikat fogyasztói áron adják meg, (ezt nevezik listaárnak) a klímás cég minden klímát listaáron adott el. Az árrés 10% körüli volt, ami nem nevezhető nagy haszonnak, hiszen a garanciális időszakban (1-3 év) a klímaszerelő fog ingyen kiszállni és az esetleges hibát megjavítani. 

Minden klímás cégnek ment is az üzlet, mindenkinek volt munkája annyi, amivel átvészelték a téli hónapokat. Ekkor jött a vandál üzletromboló! Mivel soha életében nem foglalkozott klímával és klímaszereléssel, úgy gondolta, hogy kitalálta élete üzletét. Megvásárolt egy domain nevet, és készített egy webshopot. Felvásárolt hatalmas mennyiségű klíma készletet, és a zseniális ötlete az volt, hogy kb.: 1000-2000 Ft-ot fog keresni egy klímán. Elkezdte mélyen listaár alatt árulni hatalmas raktárkészletét a webshopban. A vevők örömmel rendelték nála a klímát, mert olcsóbb volt. Igen ám, de ki szereli fel? A klímás cégek nem szívesen, mert a klímát nem tőlük vették, és a garanciát nem szeretnék más helyett átvállalni. Tehát drágábban szerelték. A régi ügyfelek nem bíznak mára már a klímás cégben, mert drágábban adják a gépet, mint a webshop. Ott viszont már kevesen vásárolnak, mert nincs aki felszerelje. Vandálunk rájött, hogy nem ez a világ legnagyobb üzlete, mert áll a pénze a gépekben, és csak lassan jön vissza, minimális árréssel. Ezért most szeretne kiszállni, és menteni a menthetőt. Ezért féláron árulja ki raktárkészletét, hogy szabaduljon. Ezzel további károkat okoz a klímás cégeknek. Senki sem járt jól a vandál cég által képviselt üzleti magatartással. Butasága nem csak magának okozott hatalmas veszteséget, hanem az összes klímás cégnek és a vevőknek is!

Ha a területeden vandál cég rongál, írd meg nekünk a történetét! Sőt van rá mód és lehetőség, hogy megvédd cégedet a vandáloktól! Keress minket!

Magyar Cég Doktor FB

Magyar Cég Doktor WEB

Címkék: klíma cég vandál

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása