HTML

Magyar Cég Doktor

A Magyar Cég Doktor olyan cégeknek, vállalkozásoknak segít, akik fejlődni szeretnének, vagy épp bajban vannak.

Címkék

alkotás (1) állami (1) államosítás (1) ár (1) árbevétel (2) áru (4) átalakulás (1) átlagos (1) attitude (1) baj (2) bátorság (1) biztonság (1) börtön (1) brand (2) brandépítés (2) büszke (1) büszkeség (1) cba (1) cég (49) cégalapítás (1) cégdoktor (2) cégek (2) céggyógyítás (1) cégvezető (8) csőd (4) csoda (1) divat (1) dohánykereskedelem (1) doktor (5) döntés (1) döntések (1) drogéria (1) eladás (1) eladhatatlan (1) eladható (1) ellenség (1) ellentétek (1) énektanár (1) energia (1) energiaital (1) építőipar (1) értékesítés (7) értékesítő (2) fehér (1) fekete (1) feltaláló (1) fizetés (1) fizetett (1) fogászat (1) fogászati (1) fogorvos (1) fogtechnika (1) forgalmazó (1) forrás (1) furcsaság (1) gaga (1) gagyi (1) gazdaság (2) gazdasági (1) geotermikus (1) gyógyszertár (1) hipermarket (1) hírlevél (1) hiú (1) hiúság (1) hozzáállás (1) ismerős (1) kapcsolat (2) kapcsolatépítés (1) kapcsolati (2) kellemetlen (1) kém (1) kínos (1) klíma (1) kollégák (1) kör (1) közös (1) kreatív (1) kudarc (2) különleges (1) lady (1) lakat (1) látszat (1) lázadás (1) lottó (1) magyar (4) márka (3) márkanév (1) marketing (4) megtévesztés (1) multi (1) munka (2) munkaadó (1) munkahely (1) munkatársak (1) munkavállaló (1) (1) női (1) önbecsülés (1) önbizalom (1) öröm (1) ostoba (1) ösztön (1) ötlet (1) pályázat (1) pánik (1) pánikroham (1) pénz (1) piac (3) pocsolya (1) probléma (1) problémák (1) rab (1) reklám (1) remény (1) robot (1) ruha (1) ruhagyár (1) ruhakereskedelem (1) ruhaüzlet (1) salesm (1) segítség (7) siker (3) sikerágazat (1) sikerélmény (1) sikeres (1) stratégia (4) superman (1) szabadság (1) szerencse (2) szolgáltatás (1) takáts (1) találmány (1) tamás (1) tanács (1) tanmese (1) tehetség (1) termék (7) termékkritikus (2) terv (3) tőke (2) trafik (1) tulajdonos (1) turizmus (1) tűzoltás (1) újév (1) üzlet (6) üzleti (2) vállalkozás (5) vállalkozó (4) válság (13) válságkezelés (1) váltás (1) változás (4) változtatás (2) vandál (1) vezető (2) zár (1) zárva (1) zöld (1) Címkefelhő

Mielőtt bármit is írnék ebben a témában, szeretném kiemelten hangsúlyozni, hogy a TITOKTARTÁS kötelez minket. Minden ügyfelünket diszkréten kezelünk, harmadik félnek semmilyen adatot és információt soha nem adunk ki!

 

 

 

 

 

 

 (kép)

 

 

Nem is oly rég, megbízást kaptunk egy cégtől arra, hogy segítsünk a teljes átszervezésben, a cég teljes átalakításában. Az előtörténet annyi, hogy megbízónk, a cég vezetője, a saját területén egy nagyon ügyes és tehetséges szakember. A vállalkozását egyedül kezdte, s ahogy remekül megfelelt megrendelői elvárásainak, az ügyfelek száma egyre gyarapodott. Így évről évre bővült a cége, alkalmazottakat vett fel, hogy a megrendeléseket teljesíteni tudja. Amikor elkezdte működését, a terület, amelyben tevékenykedett, mondható, hogy 100%-ban fekete volt. Senki nem kért számlát és nem is adott, a piac ezen sarkán. Az ellenőrzések elkerülték őket, és ezt a tevékenységet. Mint említettem, remek szakember az illető, de nem cégvezető. Ehhez nem értett, de a cég nőtt és nőtt. A káosz már teljesen elhatalmasodott, ugyanis nem voltak szabályok, és a pénzügyek is ebben a káoszban bonyolódtak. Egy idő után, az ellenőrzések egy része elérkezett már erre a területre is. Ezért megrendelői elkezdtek számlát kérni, és a cég adott is. A könyvelő (hívjuk így, bár a meglehetősen olcsó mit sem érő könyvelőket én inkább adatrögzítőnek szoktam hívni) a bevételi oldalt könyvelte, de kiadási oldal nem volt, kivételt képezve a munkabérek egy része. Ez oda vezetett, hogy hatalmas lett az adózás előtti eredmény, melyről - mivel senki sem foglalkozott a kérdéssel - csak következő év májusában szembesült ügyfelünk. Az eredmény rengeteg adó megfizetése lett, mely összeg nem is volt, hiszen a szállítókat, az anyagot és minden egyéb költséget számla nélkül fizetett.

Becsületes emberről beszélünk, akinek fogalma sem volt arról, hogy milyen kötelezettségeknek és milyen szabályoknak kellene megfelelni. De az ellenőrzések már már súrolták a cégét, s bármikor elérhették volna. Szerencsére, felkereste a "CégDoktort" még időben. Így sikerült őt megmentenünk! Igen, megmenteni, hiszen egy ellenőrzés alkalmával annyi szabálytalanságot találtak volna, hogy több évet is kaphatott volna a "fekete" cég miatt. Mára a cégét kifehérítettük, s tovább növekszik, fejlődik cége, most már teljesen fehéren, és ő pedig minden éjszaka nyugodtan alszik egy fedél alatt feleségével és gyermekeivel. 

Mondhatjuk, hogy milyen ostoba volt, azt hitte, hogy a szabályok rá nem vonatkoznak, és csak akkor döbbent rá, hogy milyen butaságot csinált évekig, amikor velünk beszélgetett. De ez nem igaz! Egyszerűen rábízta magát a könyvelőjére és a piac hatására. A legjobb döntése azt volt, amikor ráébredt arra, hogy cselekednie kell, és megkeresett minket, hogy segítsünk.

Sokszor találkozom olyan ügyfelekkel, ismerősökkel, akik meg vannak arról győződve, hogy cégük FEHÉR. Az esetek többségében, a mikró és kisvállalkozások bizony nem azok, legnagyobb jóindulattal is maximum szürkék. Tisztelet a kivételnek. Ez az az állapot, amikor Fekete/Fehér cégről beszélünk. A vezető úgy gondolja, hogy fehér, de a revizorok szemszögéből az a cég sajnos FEKETE. Átmenne cége minden "retusálás" nélkül egy átfogó NAV (Apeh) vizsgálaton?

El kell gondolkodni, és mérlegelni kell! Megéri-e a fekete cég? Mennyit ér, és mibe kerül a fehér cég? Ha szeretne ezekre a kérdésekre válaszokat kapni, kérjen időpontot a "CégDoktor" telefonszámán, egy kötetlen és kötelezettség nélküli beszélgetésre. Előfordulhat, hogy tudunk Önnek is segíteni! 

Cég Doktor (+36 30 212 6886)

Címkék: fehér fekete cég vállalkozás cégek vezető

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása