HTML

Magyar Cég Doktor

A Magyar Cég Doktor olyan cégeknek, vállalkozásoknak segít, akik fejlődni szeretnének, vagy épp bajban vannak.

Címkék

alkotás (1) állami (1) államosítás (1) ár (1) árbevétel (2) áru (4) átalakulás (1) átlagos (1) attitude (1) baj (2) bátorság (1) biztonság (1) börtön (1) brand (2) brandépítés (2) büszke (1) büszkeség (1) cba (1) cég (49) cégalapítás (1) cégdoktor (2) cégek (2) céggyógyítás (1) cégvezető (8) csőd (4) csoda (1) divat (1) dohánykereskedelem (1) doktor (5) döntés (1) döntések (1) drogéria (1) eladás (1) eladhatatlan (1) eladható (1) ellenség (1) ellentétek (1) énektanár (1) energia (1) energiaital (1) építőipar (1) értékesítés (7) értékesítő (2) fehér (1) fekete (1) feltaláló (1) fizetés (1) fizetett (1) fogászat (1) fogászati (1) fogorvos (1) fogtechnika (1) forgalmazó (1) forrás (1) furcsaság (1) gaga (1) gagyi (1) gazdaság (2) gazdasági (1) geotermikus (1) gyógyszertár (1) hipermarket (1) hírlevél (1) hiú (1) hiúság (1) hozzáállás (1) ismerős (1) kapcsolat (2) kapcsolatépítés (1) kapcsolati (2) kellemetlen (1) kém (1) kínos (1) klíma (1) kollégák (1) kör (1) közös (1) kreatív (1) kudarc (2) különleges (1) lady (1) lakat (1) látszat (1) lázadás (1) lottó (1) magyar (4) márka (3) márkanév (1) marketing (4) megtévesztés (1) multi (1) munka (2) munkaadó (1) munkahely (1) munkatársak (1) munkavállaló (1) (1) női (1) önbecsülés (1) önbizalom (1) öröm (1) ostoba (1) ösztön (1) ötlet (1) pályázat (1) pánik (1) pánikroham (1) pénz (1) piac (3) pocsolya (1) probléma (1) problémák (1) rab (1) reklám (1) remény (1) robot (1) ruha (1) ruhagyár (1) ruhakereskedelem (1) ruhaüzlet (1) salesm (1) segítség (7) siker (3) sikerágazat (1) sikerélmény (1) sikeres (1) stratégia (4) superman (1) szabadság (1) szerencse (2) szolgáltatás (1) takáts (1) találmány (1) tamás (1) tanács (1) tanmese (1) tehetség (1) termék (7) termékkritikus (2) terv (3) tőke (2) trafik (1) tulajdonos (1) turizmus (1) tűzoltás (1) újév (1) üzlet (6) üzleti (2) vállalkozás (5) vállalkozó (4) válság (13) válságkezelés (1) váltás (1) változás (4) változtatás (2) vandál (1) vezető (2) zár (1) zárva (1) zöld (1) Címkefelhő

 Amikor egy cég hanyatlani kezd, elindul lefelé a lépcsőn, elindul a leplezés művészete! Ugyan jó esetben ilyenkor a cégvezető megijed, s megpróbál megoldást találni arra, hogy megálljon a domboldalon, de azonnal elindul a látszat megőrzése. Ha ez jól sikerül, akkor nincs semmi gond, helyreáll a rend, a cégvezető ügyesen kezelte a helyzetet és a leplezés hasznos volt. A látszat megőrzése segített abban, hogy a cég megítélése nem szenvedett csorbát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Joggal jön a kérdés, hogy mi van akkor, ha nem sikerült megállítani a céget a gurulásban. Ebben az esetben foggal és körömmel fenntartani a látszatot, nagy hiba! Több okból is! Hajlamosak vagyunk mi földi halandók arra, hogy a szemünknek higgyünk, és míg becsapunk másokat, saját magunk is elhisszük azt. Annyira elhisszük, hogy nincs baj, hogy saját magunknak sem valljuk be. Pedig mennyivel jobban járunk, ha legalább magunkkal őszinték vagyunk! Ha bevalljuk magunknak, akkor teszünk is ellene, s ha nem megy egyedül, akkor segítséget kérünk és nagy eséllyel túléljük a válságos helyzetet. (kép)

A második baj ezzel a megoldással, hogy a munkatársak, alkalmazottak is a megtévesztés áldozatai lesznek. Nyilván, ha a munkatársak abban a tudatban vannak, hogy a cég halad a megszokott kerékvágásban, nem is tesznek a baj elhárítása érdekében semmit. Nem dolgoznak jobban, nem dolgoznak többet, és nem állak elő olyan lehetséges ötletekkel, amikkel változtatni lehetne a hanyatláson. 

Harmadik probléma, hogy ha azt az extra költséget, amivel a látszatot tartjuk fent, a probléma megoldására költenénk, sokkal jobban járnánk. Ismerek olyan cégvezetőt, akinek már minden saját megtakarítása is a cégbe lett injekciózva, mindene hitellel, jelzáloggal terhelt, egy kávéra nem futja, de luxusautóval jár, irodaházban bérelt irodája recepcióján két csinos asszisztens üldögél napi 8 órában, de a bérleti díjakat több mint 6 hónapja képtelen megfizetni. Ha idejében bevallja azt, hogy gurul, az irodát le lehetett volna cserélni kisebbre, olcsóbbra, az alkalmazottak számát a munka mértékéhez lefaragni, az autót pedig egy kategóriával lejjebb tenni. Maradt volna elég pénze ahhoz, hogy javítson a helyzeten, s megmaradt volna minden vagyona. Sajnos nem fordult segítségért, mert a megtévesztés művésze, a látszattal saját magát verte át a legjobban. (kép)

 

 

 

 

 

 

 

 

Azt javaslom, most ülj le szépen csendben, s beszélgess magaddal. Faggasd ki magad, hogy most hol tartasz! Úgy őszintén, ahogy eddig még soha! Vedd le az álarcodat! Ha megtörtént, még ma cselekedj! Ha nem megy egyedül, semmi baj, kérj segítséget!

Magyar Cég Doktor  FB

Magyar Cég Doktor  WEB

 

Címkék: cég cégvezető látszat megtévesztés

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása