HTML

Magyar Cég Doktor

A Magyar Cég Doktor olyan cégeknek, vállalkozásoknak segít, akik fejlődni szeretnének, vagy épp bajban vannak.

Címkék

alkotás (1) állami (1) államosítás (1) ár (1) árbevétel (2) áru (4) átalakulás (1) átlagos (1) attitude (1) baj (2) bátorság (1) biztonság (1) börtön (1) brand (2) brandépítés (2) büszke (1) büszkeség (1) cba (1) cég (49) cégalapítás (1) cégdoktor (2) cégek (2) céggyógyítás (1) cégvezető (8) csőd (4) csoda (1) divat (1) dohánykereskedelem (1) doktor (5) döntés (1) döntések (1) drogéria (1) eladás (1) eladhatatlan (1) eladható (1) ellenség (1) ellentétek (1) énektanár (1) energia (1) energiaital (1) építőipar (1) értékesítés (7) értékesítő (2) fehér (1) fekete (1) feltaláló (1) fizetés (1) fizetett (1) fogászat (1) fogászati (1) fogorvos (1) fogtechnika (1) forgalmazó (1) forrás (1) furcsaság (1) gaga (1) gagyi (1) gazdaság (2) gazdasági (1) geotermikus (1) gyógyszertár (1) hipermarket (1) hírlevél (1) hiú (1) hiúság (1) hozzáállás (1) ismerős (1) kapcsolat (2) kapcsolatépítés (1) kapcsolati (2) kellemetlen (1) kém (1) kínos (1) klíma (1) kollégák (1) kör (1) közös (1) kreatív (1) kudarc (2) különleges (1) lady (1) lakat (1) látszat (1) lázadás (1) lottó (1) magyar (4) márka (3) márkanév (1) marketing (4) megtévesztés (1) multi (1) munka (2) munkaadó (1) munkahely (1) munkatársak (1) munkavállaló (1) (1) női (1) önbecsülés (1) önbizalom (1) öröm (1) ostoba (1) ösztön (1) ötlet (1) pályázat (1) pánik (1) pánikroham (1) pénz (1) piac (3) pocsolya (1) probléma (1) problémák (1) rab (1) reklám (1) remény (1) robot (1) ruha (1) ruhagyár (1) ruhakereskedelem (1) ruhaüzlet (1) salesm (1) segítség (7) siker (3) sikerágazat (1) sikerélmény (1) sikeres (1) stratégia (4) superman (1) szabadság (1) szerencse (2) szolgáltatás (1) takáts (1) találmány (1) tamás (1) tanács (1) tanmese (1) tehetség (1) termék (7) termékkritikus (2) terv (3) tőke (2) trafik (1) tulajdonos (1) turizmus (1) tűzoltás (1) újév (1) üzlet (6) üzleti (2) vállalkozás (5) vállalkozó (4) válság (13) válságkezelés (1) váltás (1) változás (4) változtatás (2) vandál (1) vezető (2) zár (1) zárva (1) zöld (1) Címkefelhő

 Az utóbbi időben több megkeresés érkezett hozzánk feltalálóktól. Nagyon érdekes és értékes találmányokról beszélünk. Magyar találmányokról. Miért vannak ezek a fiók mélyén? Miért nem kerülnek az áruházak polcaira? Miért nem lehet gyártani, értékesíteni és megvásárolni ezeket a zseniális találmányokat?

Mennyire érdekes, hogy mi magyarok nagyon büszkék tudunk lenni arra, hogy mi mindent találtak fel magyar tudósok, feltalálók, mégis nagyon mostohán bánunk a jelenkorban, köztünk élő feltalálókkal, tudósokkal és kutatókkal. (kép) Miért van az, hogy ők csak az országunktól távol, idegenben lehetnek sikeresek? Miért van az, hogy más országok segítik őket, támogatják őket, finanszírozzák munkájukat, de itthon keserves küzdelemben lehet csak részük? Miért van az, hogy a feltalálóink találmányaira csak a külföldnek van igénye, szüksége? Miért van az, hogy mi nem segítjük munkájukat, de amikor egy másik országban sikerre vitték, döngöljük mindannyian a mellünket, hogy magyar találmány? Learatjuk a siker babérjait úgy, hogy egy millimétert sem tettünk hozzá? Egy fillérrel sem segítette senki? Szégyen!

Egyik ügyfelem csodás dolgot alkotott, magyar alapanyagokból. Rengeteg munkájába, idejébe, energiájába és pénzébe került találmánya. Sokat költött a kísérletekre, szabadalomra, az engedélyekre. Elkészült a termék, mely kiváló, de nincs pénze a gyártásra, nincs pénze marketingre, nincs pénze a tökéletes csomagolásra, és nincs pénze arra, hogy belistáztassa az áruházláncok polcaira. Ugye tudjuk, hogy ez mind szükséges egy termék sikeréhez. Miért is lenne rá pénze, hiszen ő feltaláló! De ha nem ő viszi piacra a találmányát, akkor nem is keres vele semmit, pedig szüksége lenne további forrásokra ahhoz, hogy más találmányait finanszírozza. Mit tehet ilyenkor? Megkeres egy olyan nagyvállalatot, akit a találmánya érdekelhet. Tudjátok mit mondanak? Hozzon ide 1000 db-ot belőle, megvizsgálják, megnézik, s ha majd érdemesnek találják, esetleg beszélhetnek valamiről. Elkeserítő!

Így ügyfelem úgy döntött, hogy megpróbálkozik azzal, hogy maga dobja piacra, bár egy fillére sincs. Terméke valójában gyógyhatású, de ennek engedélyét már végképp nem tudja finanszírozni, mert ez 30.000.000 Ft. Ugye milyen méltatlan? Kollégáimmal megnéztük, hogy milyen pályázatok érhetőek el feltalálók számára. Hm... Ha nem informatikai vagy elektronikai kütyü a találmány, akkor szinte semmi! Most azon dolgozunk, hogy mégis megtaláljuk a módját annak, hogy tovább tudjon lépni, és garantálom, hogy megtaláljuk! Különösen örömünkre szolgál, hogy megkereste a CégDoktor csapatát.

Elgondolkodtató! Ügyfelem megtalált minket, és bízik abban, hogy tudunk segíteni. Mi van azokkal, akik nem jöttek el hozzánk? Mit tehetnek? Ha van lehetősége rá, akkor külföldre megy, vagy egy szomorú mély sóhajtás mellett, találmányuk dokumentációját beteszik a fiókba, a sötét fiók mélyére. Másnap vesznek egy újságot, bekarikázzák a szóba jöhető álláshirdetéseket, és elmennek valahova árut pakolni, aktákat tologatni, plakátot ragasztani, esetleg beállnak segélyért a sorba.

Hát erre vagyunk büszkék? Hány zseniális magyar találmány lapulhat magyar fiókokban?

Magyar Cég Doktor

Címkék: pályázat pénz találmány forrás feltaláló

Szólj hozzá!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása